Actividad "Gestos mínims d’incidència màxima" en Parada Zero

Lugar de exposición
Individual / Colectiva
Colectiva
Fecha inicial (1) / final (2)
Fecha exacta
Fecha exacta
Descripción / Sinopsis

Vic és una ciutat que ha estat impulsora d'iniciatives diverses que tenen un abast de caire extralocal. Destaca com a ciutat de fires i mercats, com a ciutat universitària, com a ciutat gastronòmica, com a ciutat amb un ric patrimoni històric o com a ciutat que organitza nombrosos esdeveniments culturals.


Hi conflueixen diversos equipaments culturals públics que donen servei a locals i visitants, mitjançant l'exhibició, la formació o la producció de projectes que tenen una presència en la ciutat i cerquen una incidència en un context, a nivell espacial i social, molt més ampli. Activitats continuades que contribueixen de manera persistent a posar en valor la pròpia ciutat, obrint-la cap a fora, i ampliant la seva capacitat activadora i generadora de territori.

La ciutat és una ciutat de pobles i ciutats de la seva comarca, és també la seva projecció i les seves relacions que van més enllà. Té un potencial que combina producció i innovació cultural amb patrimoni, amb qualitat gastronòmica, amb paisatge, amb comerç, amb història, elements tots ells que fan que tingui una singularitat pròpia. Una ciutat que disposa dels ingredients necessaris  per a impulsar una iniciativa que la posicioni com a ciutat de l'art. És a dir, una ciutat en la que l'art hi té una presència important durant tot l'any, però que en un determinat període, aquest s'expandeix per diferents espais públics i privats. Llocs que no són els habituals, llocs que no sempre són accessibles, i que en fet d'obrir-los i posar-los en relació amb intervencions artístiques, permet impulsar nous públics, nous relats i nous diàlegs entre els espais i el projectes artístics. Per aquest motiu és pertinent aturar-s'hi a mirar, escoltar, entendre o gaudir de les experiències particulars que en cada cas generen aquesta combinació. Això és Parada Zero.

PARADA ZERO 
neix com una iniciativa impulsada per diverses institucions i plataformes que treballen en el context artístic de la ciutat, com són ACVic Centre d'Arts Contemporànies, Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, Exartvic, Museu Episcopal i Museu de L’Art de la Pell. L'Ajuntament de Vic, en el marc de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, fan possible aquesta primera edició. S'inicia un camí que ha de portar a implementar una activitat que conflueix de manera eventual i que es replica anualment, que posa l'accent en l'energia que té l'art quan es combina amb la potència dels elements arquitectònics i urbans de la ciutat. Art i ciutat són els elements que conflueixen en aquest esdeveniment temporal, però que també vol esdevenir una cita anual, en la que l'art té una presència rellevant i es posa en relació amb edificis, espais i llocs específics del seu context urbà.

PARADA ZERO està formada, en aquesta primera edició, per les següents activitats:

1. _ÍSSIM
C. de la Riera, 8
Del 27 de maig al 4 de juny
De dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 h
Dissabtes i diumenges de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.00 h
Inauguració divendres 27 de maig a les 10 h


Exposició col·lectiva i temàtica sobre la figura dels líders, els mites i el herois enfront l'anonimat, irrellevància i la quotidianitat. Es realitza en una antiga botiga del casc antic. Compta amb la participació d’alumnes i ex-alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic. Exposició organitzada per l'Associació d'alumnes de l’Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic.

2. Projecte Ex Abrupto
C. Mare de Déu dels Àngels (cantonada C. Dues Soles)
Del 28 de maig al 4 de juny de 18 a 20 h
Inauguració dissabte 28 de maig a les 12.00 h

Diverses intervencions artístiques i projectes performatius en els espais interiors d'un espai privat i un mercat d'autoedició a la Plaça de l'Estudiant. Projecte comissariat pel col·lectiu Ex Abrupto.

3. Gestos mínims d’incidència màxima
Diversos espais
Del 28 de maig al 4 de juny
Inauguració dissabte 28 de maig a les 18.00 h
Inici del recorregut a l'Església de la Pietat

Quatre intervencions artístiques en diferents espais de la ciutat que utilitzen la projecció i treballen en l’àmbit de la fragilitat, l’ambigüitat, i la complexitat. Hi participen Ignasi Aballí, Andreas M. Kaufmann, Antoni Muntadas i Wilfredo Prieto. Projecte comissariat per
 Montse Badia.

4. Taller dins del taller

Diversos espais
Del 3 a l'11 de juny

El projecte té lloc, en diversos tallers d’artistes de la ciutat. Cada artista convida a una o dues persones a dialogar, i alhora ho obren al públic i el conviden a participar-hi. Vol ser un recorregut interior amb un teixit artístic on conviuen múltiples tendències en permanent diàleg i fluïdesa. Projecte comissariat per Exartvic. Mediació de l’activitat Pilar Sanmartin, Clara Rebollo Pericot.

5. Espais de Fricció
C. de les Adoberies (davant Gremi d'Adobers)
Dijous 9 de juny a les 19.00 h

Intervenció a les Adoberies a càrrec del col·lectiu A+. Grup multidisciplinar que està desenvolupant un treball de recerca, debat i activació cultural entorn de les Adoberies. Aquesta intervenció es connecta amb la mostra que el col·lectiu fa a la Biennal d'Art i Arquitectura de Venècia 2016, convidats per l'arquitecte Santiago Cirugeda, qui va dirigir, en el marc de la QUAM 2015, un taller en el qual va néixer el col·lectiu. Aquesta és la primera d’una sèrie de propostes a l’espai púbic que exploren la relació entre els agents implicats en el debat sobre les Adoberies: l’Administració Pública, els propietaris i la ciutadania. Projecte del col.lectiu A+.

Uso público / privado
Público