La pols del cos. Usos i representacions de l’espai. Col·lecció per amor a l’art

Categoría de la publicación (Forma física)
Tipología de la publicación (Contenido)
Publicación de referencia que menciona a Muntadas
Lugar de publicación
Fecha inicial (1) / final (2)
Fecha exacta
No
Fecha exacta
No
ISBN / ISSN
978-84-697-9535-4
Idiomas
Dimensiones
27,00 x 21,20 cm
Color / ByN
Color
Nº páginas
210
Tapa dura / blanda
Tapa blanda
Evento / Exposición relacionado
Editorial
Fundació Per amor a làrt
Descripción / Sinopsis

Aquesta exposició és la segona presentació pública de la col·lecció Per Amor a l’Art. En esta ocasió, hi ha els treballs de nombrosos artistes procedents de diferents països i èpoques per a plantejar un acostament a la construcció social de l’espai, a les formes en què representem, reproduïm, coneixem o habitem els llocs.

Autors com ara Henri Cartier-Bresson, Helen Levitt, Robert Frank, David Goldblatt, Takashi Hamaguchi o Paul Graham, se centren a capturar la dimensió del que és col·lectiu, amb una connexió entre el lloc, l’experiència, el cos i les relacions humanes.

Altres artistes reprodueixen de manera més íntima el cos amb composicions en les quals es fon amb l’espai —Francesca Woodman— o no vol desaparéixer, com Óscar Muñoz. La ciutat també està representada com a lloc de modernitat o de conflicte entre l’arquitectura i la memòria o entre els interessos públics o privats, com ocorre en les obres d’Yto Barrada, Edward Ruscha o Xavier Ribas. També hi apareix representada, a manera d’inventari, per Bernd i Hilla Becher, Manolo Laguillo o José Guerrero.

Espais que habiten els nostres cossos, carregant-los de sentits diferents i inserint contextos culturals, polítics i socials, com exemplifiquen Antoni Miralda, Sanja Iveković o Antoni Muntadas. D’altra banda, Lewis Baltz o Timm Rautert capten, des de la distància, la urbanització conquistada pel desenvolupament tecnològic i industrial, que transforma el paisatge. Matt Mullican o Carlos Garaicoa posen l’accent, al seu torn, en el poder del llenguatge i dels signes en la definició dels espais.

La mostra fa al·lusió, en definitiva, a la possibilitat de fer visibles les relacions i els intercanvis que reprodueixen l’espai físic i social de manera quotidiana, així com el trànsit permanent del que és subjectiu al que és col·lectiu.

ARTISTES: Bernd and Hilla Becher, Helen Levitt, Cartier-Bresson, Robert Frank, David Goldblatt, Luigi Ghirri, Victoria Civera, Elger Esser, Xavier Ribas, Francesca Woodman i Matt Mullican entre altres