B5-125: Un espai conceptual des dels marges

Lugar de exposición
Individual / Colectiva
Colectiva
Fecha inicial (1) / final (2)
Fecha exacta
Descripción / Sinopsis

La Sala d'Exposicions UAB acull l'exposició "B5-125: Un espai conceptual des dels marges" a partir del 7 de juny. Es tracta d'una mostra retrospectiva del treball conceptual presentat a la sala B5-125 durant el període comprès entre el 1978 i el 1988.

A finals dels anys setanta es va crear l'Espai B5-125 a la nova Facultat de Lletres de la UAB a Bellaterra sota la gestió i la supervisió de la professora Teresa Camps. Els deu primers anys de vida del B5-125 es van plantejar com una alternativa per l'art conceptual amb la voluntat de renovar el paradigma artístic local.

Posteriorment l'Espai evolucionaria i acolliria més de noranta exposicions des de l'any 1978 fins al 2018. Aquestes exposicions inclourien pràctiques artístiques molt diverses que reunirien formats que van des de la instal·lació, la fotografia o la performance, fins a l'escultura, la pintura o la poesia.

El discurs comissarial pretén posar de manifest el caràcter alternatiu i autogestionat d'aquest espai concebut al marge de la institució artística, a més de subratllar algunes línies temàtiques que van impregnar les pràctiques conceptuals a Catalunya durant la dècada dels vuitanta: els límits de l'espai, la identitat, la memòria, la crítica a la societat de consum i les actituds contra-institucionals.

Aquesta exposició ha estat comissariada per un grup d'alumnes del mòdul "Crítica, Comissariat i Difusió de l'Art" dins el Màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic de la UAB i coordinada pel professor Jaume Vidal Oliveras.

Uso público / privado
Público